Hlavní obsah

Sníh ochromil sever Německa, kolony dosáhly délky 320 kilometrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydatná sněhová nadílka komplikuje život řidičům také v zahraničí. Na severozápadě Německa ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko se kvůli nočnímu přívalu sněhu vytvořily kolony v délce 320 kilometrů, uvedlo rádio WDR. Pro ilustraci je to podobná vzdálenost jako mezi Prahou a Bratislavou.

Foto: Profimedia.cz

Sníh komplikuje dopravu v Německu.

Článek

Komunikace blokují nejen nehody, ale především kamiony a nákladní vozy, píše server týdeníku Focus. Řidiči se musejí obrnit trpělivostí především na dálnici A1 v úseku Dortmund – Kolín nad Rýnem, a to v obou směrech. Na mnoha místech jsou buď kolony, nebo je komunikace zcela uzavřená a sjezdy jsou ucpané.

Podobná situace panuje na A2 v úseku Dortmnud – Oberhausen, A3 v úseku Kolín nad Rýnem – Oberhausen a Arnheim – Kolín nad Rýnem, A4 Kolín nad Rýnem – Cáchy, A40 Kolín nad Rýnem – Duisburg – Essen, A42 v okolí Dortmundu, A43, A45, A46 v úseku Düsseldorf–Wuppertal, A52 Essen – Düsseldorf, A57, A59. Situace je náročná pro řidiče také kolem Bonnu.

Německá meteorologická služba varuje před větrem, kvůli němu se budou na silnicích tvořit závěje. Sněží už od poloh 200 metrů nad mořem a během dne by mělo napadnout až 20 centimetrů sněhu. Sněhová pokrývka by neměla vydržet dlouho, očekávají se teploty od 3 do 6 stupňů Celsia.

S dalšími 30 centimetry nového sněhu se musejí vypořádat také obyvatelé rakouských spolkových zemí Burgenland, Dolní Rakousko, Štýrsko a části Korutanska. Rakouský automotoklub ÖAMTC varuje řidiče a nabádá ke zvýšené opatrnosti na dálnici A5 a A2.

Kvůli silnému sněžení je zakázána jízda na dálnici A21 pro nákladní vozy nad 3,5 tuny.

Reklama

Výběr článků

Načítám