Hlavní obsah

Slovenský soud bude opět řešit případ Češky, která si měla objednat vraždu manžela

Právo, ivi
Bratislava, Slovensko

Slovenský nejvyšší soud vrátil v úterý případ české podnikatelky Evy Zámečníkové (36) opět ke Speciálnímu trestnímu soudu. Zámečníková čelí obvinění, že si objednala vraždu manžela. Muž, kterého si měla najmout, ale vše řekl policii.

Foto: TV Markíza

Obviněná Eva Zámečníková

Článek

Soud původně v roce 2015 odsoudil Zámečníkovou k devíti letům vězení, ale Speciální trestní soud ji loni osvobodil. „Je to perfektní pocit. Tak to mělo být už od začátku,“ reagovala tehdy Zámečníková na osvobozující verdikt. Proti němu se však prokurátor odvolal a nejvyšší soud věc vrátil k dalšímu projednání.

Nyní Češku čeká další soudní přelíčení u Specializovaného trestního soudu.

V případě vystupoval jako korunní svědek Martin A., kterého si podnikatelka měla podle prokuratury najmout k vykonání vraždy. Martin A. však začal spolupracovat s policií. Vyšetřovatelé umístili na jeho tělo odposlouchávací zařízení, které zaznamenalo jeho setkání se Zámečníkovou. Takový postup byl ovšem podle dřívějšího rozhodnutí soudu v rozporu se zákonem.

Vražda dva měsíce po svatbě

Češka si měla podle původního obvinění objednat vraždu svého manžela jen dva měsíce po svatbě. Martinu A. měla nabídnout 50 tisíc eur (1,3 miliónu korun), pokud jejího manžela zavraždí.

Vražda měla být spáchána v rodinném domě manželů v obci Chocholná-Velčice v okrese Trenčín. Podnikatelka měla zaopatřit pistoli, s níž měl Martin A. jejího manžela zastřelit. Zbraň však nebyla funkční, a tak žena změnila plán a řekla, aby jejího manžela zneškodnil paralyzérem a následně uškrtil gumovým švihadlem.

Zámečníková všechna obvinění odmítá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám