Hlavní obsah

Slovenský poslanec čelí obvinění ze sexuálního zneužívání nezletilé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Poslanec nejsilnější vládní strany Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti (OLaNO) Ján Herák (33) čelí obvinění, že na letním táboře sexuálně zneužil 14letou školačku. Poslanec vinu popírá, mandátu se nevzdal, ale pozastavil své členství v OLaNO.

Foto: Profimedia.cz

Poslanec Ján Herák.

Článek

Krajská prokuratura v Nitře potvrdila, že Herák byl obviněn ze sexuálního zneužívání nezletilé osoby, opuštění dítěte, o nějž se měl starat, a z ohrožování mravní výchovy mládeže. Podle slovenských médií by v případě prokázání viny Herákovi hrozilo až desetileté vězení.

Televize Joj uvedla, že Herák se měl se školačkou postupně sbližovat, k sexuálnímu zneužití nezletilé pak došlo loni v létě na dětském táboře v obci u Nitry. Dívka žije v dětském domově a trestní oznámení podala ředitelka domova.

Feri se omluvil za nevhodné chování. Nařčení ze sexuálního násilí odmítl

Domácí

Herák organizuje letní tábory pro děti z dětských domovů v rámci svého občanského sdružení s názvem Fantazie dětí. Sám poslanec vyrůstal v dětském domově. Je ženatý a má dceru.

„Obvinění je neopodstatněné. Je to blud, výmysl,“ reagoval poslanec. „Tábory pro děti organizuji už 15 let. Často se jednalo o děti z dětských domovů, z neúplných rodin nebo z vyloučených komunit. Tyto děti mají někdy potřebu si vymýšlet nebo zaujmout,“ řekl na svou obhajobu Herák.

Reklama

Výběr článků

Načítám