Hlavní obsah

Slovensko otevírá od pátku obchody pro očkované a uzdravené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Od pátku otevřou na Slovensku obchody pro očkované a pro ty, kteří překonali covid-19. Druhý stupeň základních škol přechází od pondělí 13. prosince na distanční vzdělávání. Ubytovací zařízení se na Slovensku otevřou od 25. prosince. V úterý se na tom dohodla slovenská vládní koalice.

Foto: Loren Elliott, Reuters

Odběr vzorku na letišti v Sydney

Článek

„Jsem rád, že se to povedlo,“ řekl na tiskové konferenci premiér Eduard Heger z OLaNO (Obyčejní lidé a nezávislé osobnosti).

Ministr financí Igor Matovič (OLaNO) uvedl, že součástí dohody je také finanční pomoc pro důchodce, kteří se dají očkovat třetí dávkou.

„Koalice se dohodla na kompromisu. Změnili jsme původní návrh 500 eur v poukazech na 300 eur v hotovosti,“ řekl Matovič.

Vedlejší účinek slovenského lockdownu: Očkovací centra zejí prázdnotou

Evropa

Předsedkyně strany Za lidi Veronika Remišová poznamenala, že pokud tato opatření nezvýší zájem o očkování, její strana bude žádat povinné očkování pro lidi nad 60 let.

Sedm tisíc nakažených denně

Na Slovensku zaznamenali v pondělí 104 úmrtí na covid. To je nejvíc od března 2021. Přibylo tam 7049 nových případů nákazy koronavirem.

V nemocnicích je 3503 pacientů s potvrzeným covidem, z toho 629 na JIP a 299 na plicní ventilaci.

Celkově bylo v zemi dosud pozitivně testovaných 739 544 lidí a od začátku pandemie na Slovensku zemřelo 15 004 lidi. První dávkou bylo očkováno 2 668 033 osob, 2 493 236 z nich dostalo i druhou dávku.

Slovenský úřad chce trestat šíření hoaxů

Internet a PC

Reklama

Výběr článků

Načítám