Hlavní obsah

Slovenské bezdomovce zabil metanol, mohl pocházet z Česka

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Metanol, který minulý týden zabil dva bezdomovce ve městě Prievidza, mohl pocházet z České republiky. Příčinu úmrtí dvou bezdomovců odhalila nařízená soudní pitva.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Policie podle deníku Pravda prověřuje mimo jiné i možnost, že látka pocházela z metanolové aféry v Česku, která si vyžádala pět desítek obětí. Bezdomovci popíjeli minulý čtvrtek a v pátek oba zemřeli. „Kdoví, zda se nedostali ke zbytkům českého metanolu, vždyť se ještě velké množství nenašlo,“ upozornil ředitel pálenice v obci Bošáca Miroslav Kaššovic.

„Příčinou smrti byla otrava metanolem. Odkud ho měli, je předmětem dalšího vyšetřování. Nevíme, z jakého zdroje metanol pocházel, oba, co ho pili, jsou už mrtví. Určitě ho nekoupili v obchodní síti, protože tekutina byla v plastové láhvi od minerálky,“ uvedla policejní mluvčí Elena Antalová.

Další bezdomovec nápoj odmítl a později policii řekl, že tekutina měla nepříjemnou chuť. Pouze upil a hned tekutinu vyplivl. Tím si pravděpodobně zachránil život.

V souvislosti s metanolovou aférou v Česku zaznamenalo Slovensko čtyři případy otravy metanolem. Skupina lidí se v roce 2012 otrávila slivovicí zakoupenou v České republice.

Krajský soud ve Zlíně ve středu odsoudil dva míchače směsí s metanolem na doživotí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám