Hlavní obsah

Slovenská modelka Kukučová prý nestřílela v sebeobraně, hrozí jí 25 let vězení

Novinky, ivi (Bratislava)
Bratislava

Španělské úřady obžalovaly slovenskou modelku Máriu Kukučovou (25) z vraždy britského milionáře Andrewa Bushe (48) v jeho víkendovém sídle v Costa del Sol. Vyšetřovatelé neuznali obhajobu Kukučové, která tvrdila, že střílela v sebeobraně, a obvinili ji z vraždy.

Foto: TV Markíza

Slovenka Kukučová byla obviněna z vraždy milionáře.

Článek

Soud se má konat ve španělské Malaze, termín soudního přelíčení ale ještě nebyl stanoven. Britský deník Daily Mail napsal, že Kukučové hrozí až 25 let vězení.

Španělská prokuratura se totiž domnívá, že Kukučová zabila Bushe plánovaně. Podle obžaloby si Slovenka měla začátkem dubna 2014 počkat na bývalého přítele v jeho domě a zastřelit ho. Kukučovou měla na útěku vidět Bushova poslední přítelkyně, 22letá Ruska Maria Korotaevová.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská modelka Mária Kukučová

Kukučové se následně podařil útěk přes půl Evropy k rodičům na Slovensko. Poté se dobrovolně přihlásila na policii v Novém Městě nad Váhom. Na základě mezinárodního zatykače ji slovenské orgány v květnu 2014 vydaly zpět do Španělska.

Vystřelil první, tvrdí Kukučová

Modelka nadále tvrdí, že konala v sebeobraně, a klenotník měl vystřelit jako první. Vyšetřovatelé se však domnívají, že šlo o plánovanou vraždu ze žárlivosti. Kukučová vypálila tři rány, jedna trefila Bushe do ruky, dvě do hlavy.

Pokud bude modelka ve Španělsku odsouzena, může požádat, aby si trest odseděla na Slovensku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám