Hlavní obsah

Slováky pobouřila fotografie ministryně s předčasně narozeným dítětem v náručí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uprostřed chřipkové sezony se slovenská ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková (Hlas) fotografovala v popradské nemocnici s předčasně narozeným dítětem. Neměla na sobě roušku ani respirátor, byla bez ochranného pláště a na rukou měla hodinky i náramek. Lékaři i veřejnost její nezodpovědný přístup kritizovali.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková (Hlas)

Článek

Popradská nemocnice se hájila tím, že ministryně „nejevila žádné známky akutní respirační infekce“.

Mezi kritiky ministryně se objevila také primářka oddělení neonatologické intenzivní medicíny Dětské fakultní nemocnice v Košicích Vanda Chovanová. Ministryni vzkázala, aby pro minimalizování rizika infekce měla příště na sobě jednorázový plášť a byla bez prstenů a hodinek.

„Tak to učíme rodiče, sami sebe a každého, kdo přichází s předčasně narozeným dítětem do kontaktu,“ napsala primářka na sociální síti.

Komunikační odbor ministerstva zdravotnictví ve svém stanovisku zdůraznil, že ministryně se v průběhu návštěvy nemocnice řídila doporučeními zdravotnického personálu a plně je respektovala.

Resort nereagoval na dotaz médií, zda měla ministryně povolení od rodičů, aby se mohla s dítětem fotografovat a snímek zveřejnit na sociální síti. Fotografie byla po kritice ze stránky ministryně odstraněna, společně s kritickými komentáři. Ostatní fotografie z návštěvy tam však zůstaly.

Slováci posílají Dankovi peníze na jednosměrnou cestu do Ruska

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám