Hlavní obsah

Silvestrovská estráda v ruské televizi: Rusko se rozšiřuje! A teď písnička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Silvestrovská estráda v ruské státní televizi se nesla ve znamení války a rozšiřování Ruska. Mluvil o něm i jeden z umělců. Mezi hosty byli vysocí důstojníci v uniformách i přední ruští propagandisté.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Oslavy příchodu Nového roku v centru Moskvy

Článek

Jeden z umělců v auditoriu servilně řekl: „V minulém roce se Západ pokoušel zničit Rusko. Nepřemýšleli o tom, že v uspořádání světa je Rusko nosnou konstrukcí. Ano, pánové, ať se vám to líbí, nebo nelíbí, Rusko se rozšiřuje.“

Následoval potlesk a veselá písnička, jak přišla láska, vše se změnilo a vše jde dobře.

Estráda, na které zazněla i ukrajinská píseň Červona Ruta v laciné diskotékové úpravě, byla nevkusná. Rozjuchaný pop se mísil s umělým folklórem, což bylo vidět především v oblečení účastníků, dlouhých světlých copech dívek, nezbytných balalajkách a tanečních číslech s nápodobou kozáčka.

Zatímco se ruská věrchuška bavila v nakašírované estrádě, kterou mohli obyvatelé Ruské federace sledovat v televizi, na Kyjev a další místa na Ukrajině letěly z Ruska bojové drony.

Ukrajina čelila na Nový rok náletům, 45 íránských dronů bylo sestřeleno

Válka na Ukrajině

Reklama

Výběr článků

Načítám