Hlavní obsah

Shnij ve vězení! řvali na něj. Začal proces s řeckým pilotem, který zavraždil svoji manželku

Novinky, drk
Atény

Měsíc tvrdil, že jeho britskou manželku zabili lupiči při násilném přepadení. Ve skutečnosti ji udusil on sám ve spánku a na veřejnosti pak hrál divadlo. V úterý stanul Babis Anagnostopoulos, který se k činu sám přiznal, poprvé před soudem v Aténách, kde čelí obvinění z předem promyšlené vraždy.

Foto: Profimedia.cz

Babis Anagnostopoulos

Článek

Do budovy magistrátního soudu dorazil řecký pilot Anagnostopoulos v doprovodu policistů z protiteroristického útvaru, v poutech a v neprůstřelné vestě. Jedná se teprve o první slyšení, na kterém se očekává, že zopakuje své přiznání k vraždě.

Pět týdnů tvrdil 33letý Řek, že jeho 20letou manželku zavraždili lupiči, zatímco on byl spoutaný ve vedlejší místnosti. Ve skutečnosti svou partnerku pět až osm minut rdousil ve spánku a hodiny pak inscenoval místo vraždy tak, aby mohl vyšetřovatelům odvyprávět smyšlený příběh. Jejich 11měsíční dceru našla policie ležet přímo vedle bezvládného těla jeho matky.

Vraždu mladé Britky spáchal manžel a hodiny pak zakrýval stopy. Dokonce utopil psa

Zahraniční

Před soud dorazilo i několik demonstrantů, kteří pro Anagnostopoulose žádají nejvyšší možný trest. „Shnij ve vězení, ty zrůdo!” zařval jeden z nich.

Jako hvězda kriminálního dramatu

Brutální vražda v Řecku. Ženu uškrtili před zraky její téměř roční dcery

Evropa

Podle britského deníku Daily Mail se Anagnostopoulos vyptával dozorců, co si o něm veřejnost myslí. Neprojevoval emoce a „choval se jako hlavní hvězda kriminálního dramatu”, píše deník s odvoláním na řecká média.

Čelí obvinění z předem promyšlené vraždy, násilí na zvířatech nebo křivé výpovědi, když podal hlášení o loupeži.

Obžaloba požaduje doživotí. Anagnostopoulos vraždu evidentně plánoval, což dokazuje několikahodinová snaha místo činu naaranžovat podle jeho představ. Před zavražděním manželky například vyndal paměťovou kartu z bezpečnostních kamer, aby z incidentu neexistoval záznam, a následně utopil rodinného psa, z jehož smrti osočil neexistující lupiče.

Řecký server Ta Nea přinesl výpovědi dozorců z cely, ve které Anagnostopoulos pobýval před začátkem jednání. Den po přiznání k vraždě prý působil „docela vesele” a řekl, že si myslí, že by měl svou dceru dále vychovávat.

Neočekává se, že by jeho obhájci popírali, že svou manželku zabil, nicméně zřejmě se budou odvolávat na to, že jednal v záchvatu emocí, uprostřed vypjaté hádky s manželkou. Ta měla údajně pohrozit, že ho opustí a dceru si vezme s sebou. To Anagnostopoulos odmítl přijmout.

V Řecku je případ extrémně sledovaný. Když se minulý týden muž po téměř osmihodinovém výslechu policistům přiznal, tamní televize dokonce přerušily vysílání zápasů fotbalového mistrovství Evropy, aby divákům přinesly nejnovější informace.

Reklama

Výběr článků

Načítám