Hlavní obsah

Vraždu mladé Britky spáchal manžel a hodiny pak zakrýval stopy. Dokonce utopil psa

Novinky, drk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Vražda 20leté Britky žijící v Aténách, Caroline Crouchové, se nestala tak, jak v květnu tvrdil její řecký manžel. K žádnému přepadení místním gangem nedošlo, matku své jedenáctiměsíční dcery uškrtil on sám a několik hodin pak inscenoval místo činu tak, aby skutečný průběh vraždy zakryl. Policie ho ve čtvrtek zadržela krátce po skončení posledního rozloučení rodiny se zesnulou. K brutálnímu činu se přiznal po osmihodinovém výslechu.

Foto: Profimedia.cz

Babis Anagnostopoulos v květnovém rozhovoru s médii

Článek

33letý řecký pilot Babis Anagnostopoulos původně tvrdil, že do rodinného domu v Aténách vpadli tři muži. Lupiči údajně namířili na dítě zbraň a požadovali všechny cennosti a peníze. Anagnostopoulose měli svázat ve vedlejší místnosti, zabili rodinného psa a Crouchovou uškrtili její vlastní blůzou. To vše v květnu vdovec tvrdil v přímém přenosu médiím.

V průběhu vyšetřování ale policie pochopila, že jednotlivé dílky příběhu nesedí. Stopy po údajném gangu jako by se vypařily, ukradené cennosti a peníze nebyly k nalezení.

Brutální vražda v Řecku. Ženu uškrtili před zraky její téměř roční dcery

Evropa

Nakonec to byla data z technologií 21. století, která ho usvědčila ze lži, píše BBC.

Série chyb vraha vedla k průlomu vyšetřování

Chytré hodinky, které měla v době vraždy Crouchová na sobě, ukázaly, že její srdce tlouklo ještě v době, kdy její manžel tvrdil, že došlo k vraždě.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděná Caroline Crouchová (vlevo) s manželem a dcerou

Data, která vyšetřovatelé vytáhli pro změnu z jeho telefonu, pak ukázala, že se po domě pohyboval v době, kdy byl podle své výpovědi svázaný. Myslel sice na to, aby vytáhl paměťové karty z bezpečnostních kamer v domě, udělal to ale v čase, který opět odporoval jeho verzi sledu událostí.

Pět dní po smrti své manželky zveřejnil na Instagramu archivní fotografii ze svatby s popiskem: „Navždy spolu. Sbohem, má lásko.”

Osmihodinový výslech

Detektivové Anagnostopoulose zadrželi ve čtvrtek po skončení vzpomínkové bohoslužby v Alonnisosu. Zprvu mu pouze řekli, že došlo k průlomu ve vyšetřování a jestli by s nimi nemohl odjet do Atén identifikovat podezřelého.

Po osmi hodinách výslechu se k vraždě své manželky přiznal. Uvedl, že se s partnerkou v posledních měsících často hádali.

Udusil ji polštářem poté, co pohrozila, že ho opustí a malou dcerku vezme s sebou. Rodinného psa pak utopil v rámci fingování místa činu, aby policie nabyla přesvědčení, že opravdu došlo k přepadení. Médiím pak v televizních rozhovorech vyprávěl smyšlený příběh.

Případ byl extrémně sledovaný v Británii i Řecku. Řecká veřejnoprávní televize přerušila přenos svého vysílání fotbalového mistrovství Evropy, aby zprávu o doznání Anagnostopoulose veřejnosti sdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám