Hlavní obsah

Šest lidí zadrželi ve Skandinávii kvůli terorismu

BBC, aš, Foxnews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STOCKHOLM

Ve Švédsku a Norsku ve čtvrtek zadrželi šest lidí kvůli podezření, že připravovali teroristické činy a financovali teroristické skupiny. Jednalo se o koordinovanou akci policií obou zemí.

Článek

Ve švédské metropoli Stockholmu byli zadrženi tři švédští občané. Podle sdělení švédské policie připravovali teroristický útok a finančně podporovali teroristické skupiny. Zadržení bydleli na různých adresách.

V norském hlavním městě Oslu byli při koordinované akci zadrženi další tři podezřelí. Ti údajně finančně podporovali teroristy.

Zatím není jasné, s jakými teroristickými skupinami jsou zadržení ve spojení. Švédská policie pouze uvedla, že nebyli zadrženi ve spojitosti s karikaturami proroka Mohameda, které pobouřily muslimy na celém světě. V Dánsku dokonce jednoho z autorů chtěli muslimové zavraždit. Švédský karikaturista Lars Vilk, který je autorem jedné ze sporných kreseb a hlídá ho policie kvůli hrozbám al-Kajdy z Iráku, prý nebyl v hledáčku zadržené trojice.

Reklama

Související články

Autora karikatur Mohameda chtěli zavraždit

Dánská policie zatkla pětici lidí, které podezřívá z toho, že chystali vražedný útok na karikaturistu, který nakreslil karikatury proroka Mohameda. O zásahu...

Výběr článků

Načítám