Hlavní obsah

Sedmiletý slovenský chlapec zemřel na dětském táboře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turček
Aktualizováno

Na dětském letním táboře u slovenské obce Turček v okresu Turčianské Teplice zemřel v noci na úterý sedmiletý chlapec a další děti byly zraněny. Letní tábor v noci zasáhla silná bouře a hocha mohl podle prvotních informací usmrtit blesk. Podle dalších informací se na chlapce zřítila konstrukce stanu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mluvčí slovenských záchranářů Alena Krčová potvrdila, že stany v dětském táboře rozmetala bouře. „Vyslaní záchranáři už jednomu z dětí bohužel nedokázali pomoct. Dalších sedm bylo po ošetření převezeno do okolních nemocnic,“ uvedla mluvčí.

Na místo byly vyslány policejní hlídky a tým posttraumatické intervenční péče. „V současnosti se vykonávají všechny potřebné prvotní procesní úkony,“ uvedla policie.

Zpravodajský web tvnoviny.sk uvádí jako příčinu smrti chlapce zavalení konstrukcí stanu, který na něj měla převrhnout silná vichřice.

Provokující slovenská poslankyně se kála kvůli koupání

Zahraniční

„Vzhledem k citlivosti případu nebudeme poskytovat k události žádná další informace až do ukončení vyšetřování,“ dodala žilinská policie.

O neštěstí byl informován také ministr školství Branislav Gröhling. „Je to obrovská tragédie. Vyjadřuji upřímnou soustrast celé rodině a pozůstalým,“ uvedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám