Hlavní obsah

Schwarzeneggera zadrželi na letišti v Mnichově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německým celníkům neunikne ani Terminátor. Přesvědčil se o tom ve středu jeho představitel, slavný herec Arnold Schwarzenegger. Podle deníku Bild byl přistižen při neúmyslném pokusu propašovat do Německa švýcarské luxusní hodinky, o nichž mnichovský celní úřad tvrdí, že je měl deklarovat. Jde o značku Audemars Piguet a zmíněný kousek byl vyroben Terminátorovi na míru.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger

Článek

Schwarzenegger podle Bildu cestoval na klimatický summit do Kitzbühelu. Hodinky měl v úmyslu prodat na aukci ve čtvrtek před oficiálním zahájením akce. Cení si je na 20 tisíc eur (490 tisíc Kč), informoval web deníku.

Celníky slavný herec, který byl také guvernérem Kalifornie, zaujal nejdřív jako „super VIP cestující“. Zastavili ho spíše ze zvědavosti a přitom ho požádali, aby otevřel svá zavazadla. Podle Bildu rozhodně nešlo o kontrolu s konkrétním podezřením.

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku, měla v kufru zlatou pistoli

Koktejl

O to větší překvapení bylo, když v jednom ze zavazadel objevili luxusní hodinky firmy Audemars Piguet, která je v oboru už 150 let a její roční tržby se pohybují kolem dvou miliard eur (49,5 miliardy Kč).

„Vyšetřujeme Arnolda Schwarzeneggera kvůli podezření z daňových úniků. Měl hodinky deklarovat, protože se vlastně jedná o dovoz,“ řekl mluvčí mnichovského celního úřadu Thomas Meister.

Foto: Profimedia.cz

Výroba hodinek Audemars-Piguet Royal Oak Offshore

Terminátor neměl šanci

Terminátorovi nepomohlo ani tvrzení, že hodinky mají jít do dražby pro dobrou věc a výtěžek má jít na charitu. „To jsou celí Němci, pro stromy nevidíte les,“ povzdechl si.

Celníci byli ale neúprosní a za porušení předpisů mu naúčtovali 35 tisíc eur (866 tisíc Kč), tvrdí Bild. Arnie prý byl připraven zaplatit částku kreditní kartou, ale to mu nebylo dovoleno – i když má hollywoodský gigant neomezený limit.

Podle předpisů totiž měla být polovina doměřených celních poplatků zaplacena v hotovosti. Tolik peněz ale u sebe ani Schwarzenegger nenosí, a tak se musel v doprovodu celního úředníka vydat do banky a příslušný obnos vybrat.

Zadržení a následná procedura zdržely Arnieho o tři hodiny, uvedl Bild. Podle někdejšího kalifornského guvernéra šlo o „čistou šikanu“, kterou budou řešit jeho právníci.

Letušky pašovaly na Filipíny přes 15 kilogramů cibule

Koktejl

KVÍZ: Politici, kteří dosáhli významných sportovních úspěchů. Znáte je?

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám