Hlavní obsah

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku, měla v kufru zlatou pistoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na letišti v australském městě Sydney minulý týden zadrželi osmadvacetiletou cestující, která měla v kufru plně funkční střelnou zbraň potaženou 24karátovým zlatem. Hrozí jí až deset let za mřížemi.

Foto: Australian Border Force

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku se zlatou pistolí v kufru

Článek

Žena, která přicestovala z Los Angeles, neměla pro převoz zbraně potřebná povolení. Ale zatímco ve Spojených státech je za jistých podmínek možné cestovat letadlem se střelnou zbraní, v Austrálii je to prakticky vyloučené.

V USA je potřeba převážet zbraň nenabitou, zajištěnou, v zavazadle s pevnými stěnami a cestující ji musí nahlásit kontrole. Austrálie výrazně zpřísnila zbraňovou legislativu po masakru z roku 1996, kdy muž v Port Arthuru postřílel 35 lidí.

Foto: Australian Border Force

Na letišti v Sydney zadrželi Američanku se zlatou pistolí v kufru

Zadržením zlaté zbraně se pochlubili australští celníci a zveřejnili fotografii pistole i rentgenu zavazadla. Zbraň nebyla v USA registrovaná a žena neměla povolení pro dovoz nebo držení zbraně v Austrálii, uvedl celní úřad.

Američanku zadrželi minulý týden ve středu, ve čtvrtek stanula před soudem a byla propuštěna na kauci. Hrozí jí také zrušení víza a vyhoštění ze země, informoval server BBC.

Dvě v podprsence, čtyři v kalhotkách. Ve spodním prádle pašovala pistole

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám