Hlavní obsah

Rusové verbují syrské bojovníky pro dobývání měst na Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko verbuje do války na Ukrajině Syřany, kteří ovládají umění boje v ulicích měst, píše Wall Street Journal s odvoláním na čtyři americké představitele Pentagonu. Kolik lidí bylo naverbováno, není známo. List ale tvrdí, že někteří jsou už v Rusku a připravují se na vstup do konfliktu.

Foto: Profimedia.cz

Vojenský trénink. Ilustrační foto

Článek

Rusko mělo Syřanům nabídnout 200 až 300 dolarů za to, že se nechají naverbovat. „Syrští vojáci strávili téměř deset let boji, které se odehrávaly v městských zástavbách. Ruským silám tyto dovednosti chybějí,“ řekla listu Jennifer Cafarellaová z Institutu pro válečná studia ve Washingtonu.

Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil začátek invaze na Ukrajinu 24. února. Moskva tvrdí, že cílem takzvané speciální operace je demilitarizace a denacifikace sousední země.

Ruské jednotky se nyní soustřeďují na obklíčení Kyjeva, Charkova a Mykolajiva a vytvoření pozemního koridoru z Ruska na anektovaný Krym. Ruští vojáci hodlají také obsadit přehradu Kanivské vodní elektrárny, která je součástí kaskády na Dněpru.

Reklama

Výběr článků

Načítám