Hlavní obsah

Rusové testovali nákladní letadlo. Jeden mrtvý, šest zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden člověk přišel o život a dalších šest utrpělo zranění při nehodě během pozemních zkoušek trupu transportního letadla Il-76 MD v továrně Aviastar v Uljanovsku. Zkouška byla prováděna při výrobě letounu ještě před smontováním celého stroje. Informovala o tom ve čtvrtek ruská média.

Foto: Profimedia.cz

Iljušin Il-76 MD

Článek

„Podle upřesněných informací bylo v důsledku nehody během testů zraněno šest lidí, jeden zahynul,“ citovala agentura TASS nejmenovaného zdravotníka.

Podle korporace leteckých výrobců OAK, které továrna v Uljanovsku patří, k neštěstí došlo během zkoušky hermetičnosti trupu jako jedné z etap výroby nového letadla.Test spočívá v tom, že do trupu se načerpá vzduch natolik, že dosahuje nadměrného tlaku.

Trup letadla se při této zkoušce rozpadl, což vedlo ke smrti a zraněním, napsal server Meduza s odvoláním na informace ze sociálních sítích.

Zraněným je podle podniku poskytována lékařská pomoc. Příčiny neštěstí se vyšetřují.

Letouny Il-76 používá především ruské vojenské letectvo.

Uljanovsk leží na Volze, vzdálen je asi 700 kilometrů na východ od Moskvy. Město se původně jmenovalo Simbirsk, než bylo v roce 1924 přejmenováno na počest svého rodáka, vůdce bolševické revoluce Vladimíra Iljiče Lenina, který se původně jmenoval Uljanov. V témže městě se narodil i Leninův neúspěšný oponent Alexandr Kerenskij.

První havárie sovětského Tu-154 se stala před 50 lety v Ruzyni, zahynulo 66 lidí

Historie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám