Hlavní obsah

Rusové shodili bombu na jimi okupované Rubižne. Už podruhé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský letoun v úterý shodil bombu na Rusy okupované město Rubižne v ukrajinské Luhanské oblasti. Na Telegramu o tom informoval šéf ukrajinské luhanské oblastní vojenské správy Artěm Lysohor. Nad Rubižne shodili Rusové bombu už v lednu.

Foto: Profimedia.cz

Rubižne

Článek

„V okupovaném Rubižne proběhla druhá část ‚neplánovaného shozu bomby‘. Z ruského letounu dopadla poblíž vlakového nádraží,“ uvedl Lysohor ve svém příspěvku. Agentura Unian uvádí, že ruské úřady oznámily evakuaci přeživších.

Rusové nad Rubižne shodili bombu už 8. ledna, kdy zasáhli obytnou čtvrť. Lysohor poznamenal, že když se po lednové evakuaci vrátili evakuovaní domů, zjistili, že přišli o mnoho cenností. „Specialisty na místě zásahu nezajímala jen munice,“ naznačil důvod jejich ztráty.

Lednový incident Moskvou dosazený šéf oblasti Leonid Pasečnik označil za „nouzové vypuštění“ bomby. Právě na toto označení narážel ve svém příspěvku Lysohor. Podle ruských úřadů se lednový incident obešel bez zranění, k tomu úternímu se ještě nevyjádřily.

Rusko odebere Tálibán ze seznamu teroristických organizací

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám