Hlavní obsah

Rusové nedodrželi dohodu, diplomaté USA si prý nemohli vyzvednout věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Spojené státy si v pondělí večer stěžovaly, že Rusové zadržují majetek diplomatů v rekreačním objektu, který si pronajala americká ambasáda na předměstí Moskvy. Ruské úřady přitom přístup k věcem v objektu zaručovali do úterního poledne, informovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nákladní vozy odvážejí věci ze skladiště americké ambasády u MoskvyVideo: Reuters

 
Článek

To, že Rusko v reakci na nové americké sankce 1. srpna uzavře rekreační objekty využívané zaměstnanci amerického velvyslanectví Dorožné ulici v Moskvě i chaty v Serebrajnom boru, bylo oznámeno v pátek. [celá zpráva]

Moskva zároveň oznámila, že žádá snížení počtu diplomatů a technických pracovníků na 455. V pondělí Rusové upřesnili, že musí zemi opustit 755 pracovníků ambasády. Proč je nyní nechtějí pustit do objektů, aby si vyzvedli své věci, zatím podle agentury Reuters nijak nevysvětlili. [celá zpráva]

Mluvčí americké ambasády v Moskvě potvrdila, že ruská strana nedodržela dohodu. „V souladu s oznámením ruské vlády jsme měli mít přístup k našemu rekreačnímu objektu do poledne 1. srpna. Přístup jsme neměli včera (v neděli) ani celý dnešní (pondělní) den. S dotazem, proč tomu tak je, vás odkazujeme na ruskou vládu,“ cituje Reuters mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám