Hlavní obsah

Ruský soud poslal do vazby muže, který zabíjel kvůli roušce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

Soud v Petrohradu poslal v pátek na dva měsíce do vyšetřovací vazby muže, který po hádce v mikrobusu městské hromadné dopravy kvůli chybějící roušce zabil svého protivníka. Alexej Verbickij podle agentury Interfax před soudem vinu přiznal a proti vazbě neměl námitek. Za vraždu hrozí v Rusku šest až 15 let vězení.

Foto: Anton Vaganov, Reuters

Petrohrad

Článek

V úterý 17. listopadu večer na předměstí Petrohradu  se čtyřicetiletý nezaměstnaný Verbickij v minibusu začal hádat s třiapadesátiletým mužem, který ho a jeho společnici napomínal za to, že neměli na obličejích roušky. Ty jsou v hromadné dopravě povinné jako ochrana proti šíření nákazy koronavirem.

Verbickému se nelíbilo, že mu muž vytýká, že nemá roušku a ohnal se po něm. Jeho partnerka se ho pokoušela mírnit, ale Verbickij nadále muži nadával. Starší muž nakonec praštil Verbického pěstí.

V Rusku docházejí léky potřebné pro léčbu covidu

Evropa

Když starší muž, pracující jako náměstek ředitele jednoho výzkumného střediska, vystoupil, dal se na útěk. Verbickij ho dostihl a zasadil mu do zad ránu nožem, která byla smrtelná. Pachatel z místa činu uprchl, ale policie ho brzy vypátrala.

Vyšetřovatelé žádali o uvalení vazby i z důvodů předchozích odsouzení obviněného za drogy a způsobení tělesné újmy.

Všechny ruské vakcíny proti covidu-19 jsou účinné a bezpečné, tvrdí Putin

Koronavirus

„Soudě podle snímků ze soudní síně, nechuť k nošení roušky u obviněného přetrvala,” poznamenal petrohradský server Fontanka. Opět ji neměl nasazenou.

Rusko s více než dvěma miliony nakažených koronavirem od začátku pandemie je pátou nejpostiženější zemí na světě, připomněla agentura Reuters. Země ohlásila rekordní přírůstek nově potvrzených případů, poprvé více než 24 tisíc za uplynulých 24 hodin. Přes 35 tisíc Rusů infekci podlehlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám