Hlavní obsah

Ruský komunistický poslanec dopaden s mrtvým sobem

Alexandra Malachovská, Právo, Alexandra Malachovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunistu Valerije Raškina, opozičního poslance ruské Státní dumy, zadržela policie v Saratovské oblasti v Povolží. Agentura TASS citovala policejní zdroje, podle nichž levicový politik proslulý kritikou Kremlu měl řídit vozidlo pod vlivem alkoholu. V zavazadlovém prostoru policisté našli tělo zastřeleného soba, ačkoli poslanec prý neměl povolení k lovu.

Foto: Profimedia.cz

Valerij Raškin

Článek

Raškin po zadržení tvrdil, že mrtvé zvíře nalezl při procházce v lese a chtěl odvézt na policii. Test na přítomnost alkoholu odmítl. Novinářům řekl, že se mohl stát „obětí provokace“.

Policie přitom nalezla poblíž místa, kde bylo zvíře zastřeleno, loveckou pušku se zbrojním průkazem na jméno poslance. Raškin proslul spory s vládnoucí stranou.

Počty nakažených prudce rostou po celé Evropě. Největší tragédii řeší Rusko

Evropa

Zpochybňoval také výsledky nedávných parlamentních voleb, svolával protestní demonstrace v Moskvě. V minulosti podpořil opozičníka Alexeje Navalného a odsuzoval jeho zatčení.

Stoupenci Navalného vyzvali voliče, aby hlasovali pro Raškina, který soupeřil s kandidátem vládní strany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám