Hlavní obsah

Ruský důchodce zemřel ve frontě u doktora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

U vchodu do jedné z nemocnic v Pskově na severozápadě Ruska ležela v pondělí mrtvola šestašedesátiletého muže. Zjistilo se, že důchodce ke klinice přišel ještě v noci, aby si stoupl do fronty na endokrinologické vyšetření. Během čekání zkolaboval a zemřel.

Foto: Profimedia.cz

Ruští zdravotníci nakládají nemocného. Ilustrační snímek

Článek

„Smrt nebyla kriminální, tomu člověku se udělalo špatně,” usoudili místní policisté, kteří případ vyšetřují. Úmrtí před nemocnicí prověřuje také oblastní výbor pro zdravotní péči.

K podobným úmrtím došlo v Rusku už dříve, uvedl server Newsru.com. V Moskvě letos ve frontě před onkologickou klinikou zemřeli muž a žena. Stalo se tak v den, kdy začal platit primářův příkaz, že každý pacient musí mít speciální propustku. Primář je však zapomněl podepsat, a důsledkem tak byl zmatek a nekonečné fronty.

Server připomněl, že loni na prahu polikliniky v Irkutsku náhle omdlela stařenka. Než k ní po půlhodině dorazila pomoc, už nedýchala.

Předloni ve vsi Mokalenki u Omsku na Sibiři zemřel ve frontě před lékařskou ordinací čtyřiasedmdesátiletý penzista, který si chtěl nechat vyšetřit píchání u srdce.

V září 2011 zdravotníci v městské nemocnici v Kyštymě u Čeljabinska dlouho odmítali hospitalizovat ženu, která si stěžovala na příznaky infarktu. Když zemřela na jednotce intenzivní péče, zapomněli vyrozumět příbuzné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám