Hlavní obsah

Ruskou důchodkyni udali, že v restauraci chválila vzhled a vtip Zelenského. Dostala tučnou pokutu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskevský soud potrestal pokutou ve výši čtyřiceti tisíc rublů (10,5 tisíce korun) penzistku Olgu Sleginovou za to, že údajně opěvovala ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Sedmdesátiletá Ruska se dostala do oplétaček se zákonem kvůli udání celkem tří lidí, kteří zaslechli její spor s číšnicí v sanatoriu Federální vězeňské služby v jihoruském lázeňském městě Nalčik. O případu v úterý informovala na svém kanálu na Telegramu ruská lidskoprávní organizace Memorial.

Podle tohoto zdroje vše začalo u večeře v restauraci, kde Moskvanka usedla k jednomu stolu s ženou původem z ukrajinské Oděsy.

Po nezávazné konverzaci na téma, jak se správně ukrajinsky vyslovuje slovo „paljanicja“ (chléb), Sleginová položila jinému muži u stolu záludnou otázku, zda podporuje Rusko, nebo Ukrajinu.

Po večeři ke stolu dorazila číšnice Natalja Zacharovová a rozverná důchodkyně se začala dotazovat také jí, zda zná slovo „paljanicja“ a koho podporuje. Zacharovová odtušila, že je Zelenskyj „hnusák“.

Zelenskyj je pohledný mladý muž s dobrým smyslem pro humor, dřív se všichni jeho vtipům smáli

„Zelenskyj je pohledný mladý muž s dobrým smyslem pro humor, dřív se všichni jeho vtipům smáli,“ oponovala Sleginová a pokračovala dotazem, zda v Kabardsko-balkarské republice (kde se nachází Nalčik) Ukrajinci také křičí Slava Ukrajině stejně jako v Moskvě.

Ke sporu došlo v prosinci loňského roku. Ještě v Nalčiku důchodkyni v jejím pokoji navštívil vyšetřovatel v civilu a vyzval ji, ať z lázní nikam neodjíždí, informoval již dříve na svém webu Memorial.

Soudní přelíčení netrvalo ani pět minut, důchodkyni odsoudili podle paragrafu za „diskreditaci armády“.

Udám i mámu, slíbila ruská holčička generálovi při recitaci

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám