Hlavní obsah

Rusko je jako nepředvídatelný alkoholik, prohlásila lotyšská premiérka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lotyšská premiérka Evika Siliňová prohlásila, že Ruská federace se v současnosti chová jako nepředvídatelný alkoholik a narkoman. Siliňová to řekla v lotyšském rozhlasu na otázku, zda neustálé ujišťování lotyšské veřejnosti o bezpečnosti země nemá spíše opačný účinek. Informuje o tom lotyšský list LSM.

Foto: Profimedia.cz

Lotyšská premiérka Evika Siliňová

Článek

„Žijeme vedle souseda, který je, dalo by se říct, jako alkoholik nebo narkoman, jehož (chování) nemůžeme předvídat. Musíme si uvědomit, že žijeme vedle Ruska a Běloruska. Rusko zahájilo válku na Ukrajině a my se podle toho musíme zařídit,“ řekla v rozhlase Siliňová. „Putin mluví každý rok před údajnými ‚volbami‘ a snaží se okolní země vystrašit,“ dodala

Siliňová připomněla, že Lotyšsko vybudovalo plot na hranicích s Běloruskem i na hranicích s Ruskem. „Posilujeme vojenské schopnosti naší hranice. Postupujeme podle jasného plánu,“ uvedla dále premiérka s tím, že země posiluje své hranice proto, aby byly obranyschopné jednotně v celém Pobaltí. Zopakovala také, že v Lotyšsku byla obnovena povinná vojenská služba a výrazně se zvýšilo financování obrany.

List LSM poznamenal, že ruský prezident Vladimir Putin je obecně považován za člověka, který je ve svých pitných návycích zdrženlivý nebo téměř zdrženlivý, takže se „ani nemůže vymlouvat na to, že je skutečně opilý, aby vysvětlil své jednání“.

Ruský prezident například v rozhovoru s Tuckerem Carlsonem prohlásil, že Ukrajina je uměle vytvořený stát. Uvedl také, že Západ se snažil dostat Ukrajinu pod kontrolu nebo že válku na Ukrajině nezačalo Rusko, ale v roce 2014 Ukrajina, která měla „zahájit válku na Donbasu“.

Pobaltí už má Ruska plné zuby. Vyhazuje jeho občany a odebírá jim občanství

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám