Hlavní obsah

Ruskám v nemocnici zaměnili děti, vrátily si je po třech měsících

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teprve po 102 dnech od narození se v ruské republice Tatarstán tento týden dostala dvojice dětí ke svým pravým rodinám. Novorozence totiž zaměnili zdravotníci v porodnici. Holčičky se ve městě Naberežnyje Čelny narodily rodičkám stejného jména, které podstoupily císařský řez ve stejnou dobu na tomtéž sále. O případu v pátek informovala agentura Reuters.

Matky, kterým v ruské porodnici zaměnili děti, si je po třech měsících vyměnilyVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

„Ležela jsem na operačním stole vedle Ludmily Trofimovové a zákrok jsme podstupovaly ve stejnou dobu. Naše děti se narodily v rozmezí jedné minuty,“ vysvětlila druhá z žen, Ludmila Dubajevová.

Ženy měly od počátku pocit, že něco nehraje. „Hned jsem věděla, že je něco špatně, protože (dcera) se nám nepodobala,“ popsala 28letá Trofimovová. Dodala, že když pak viděla dcerku o čtyři roky starší Dubajevové, věděla, že je její. „Okamžitě jsem viděla, že je kopií mého staršího syna,“ vysvětlila.

Matky se pak domluvily a nechaly si zanalyzovat DNA. Rozbory potvrdily, že holčičky Ajšat a Anna byly na porodním sále zaměněny.

Dubajevovou přitom omyl zdravotníků málem stál rozvod, to když testy jasně nepotvrdily, kdo je otec.

Navrácení dětí do pravých rodin tento týden provázely slzy, napsal Reuters. „Je to těžké, skoro vám to láme srdce,“ popsala Trofimovová. Dodala, že s Dubajevovou zůstanou přítelkyněmi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám