Hlavní obsah

Ruská matka položila dítě na silnici, aby je přejeli. Dostala osm let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský soud poslal v úterý na osm let do vězení matku, která nechala devítiměsíčního syna na čtyřproudové silnici v naději, že nepřežije. Devíti lety vězení soud podle agentury AP potrestal také ženina bratra.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtyřiadvacetiletá matka i 21letý strýc dítěte se přiznali, že chlapce v květnu 2011 nechali na dálnici u Moskvy v naději, že ho usmrtí nějaký automobil. Oba byli uznáni vinnými z pokusu o vraždu.

Dítě ale za pouhých deset minut zachránil motorista. Chlapec vyvázl bez zranění. Řidič, který nemluvně zachránil, dříve ruským médiím řekl, že se před zastavením domníval, že jde o kočku nebo psa. Žena a její bratr prý dění sledovali poblíž silnice.

Vyšetřovatelé označili přežití dítěte za zázrak. Jeho matka ve své výpovědi uvedla, že život s dítětem byl pro ni obtížný. Její rodiče, kteří žili ve stejné domácnosti, si stěžovali a její partner se odstěhoval.

Matka po vynesení rozsudku médiím řekla, že trest považuje za příliš tvrdý. "Každý může udělat chybu," řekla televizi Channel One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám