Hlavní obsah

Ruská letuška měla krátce po svatbě, chtěla skončit s létáním a mít dítě

Právo, sw

Svět truchlí nad smrtí hokejistů a téměř zapomíná na sedm bezejmenných členů posádky, jejichž osud nabral neméně tragický spád.

Foto: Maxim Shipenkov, Reuters

Místo nehody letadla

Článek

V den neštěstí měla službu i 29letá letuška Jelena Sarmatovová. Mladá žena měla svou práci sice velice ráda, chystala se ji ale opustit. Před třemi měsíci se totiž vdala a chtěla založit rodinu. Rozhodnutí však odkládala, a tak na palubu nastoupila i ve středu.

Jelena toužila po práci letušky už na střední škole. Když studovala na univerzitě, objevila se příležitost vytoužené postavení získat. Neváhala, nechala školy a zasvětila svůj život létání.

Strach o život neměla. Vždy totiž říkala, že „letadla jsou nejbezpečnějším dopravním prostředkem na světě“, vyprávěli Jelenini blízcí serveru Life.ru. Po osmi letech služby našla žena štěstí i v osobním životě, mělo podobu muže, s nímž plánovala strávit zbytek života.

„Byli s Jevgenijem nádherný pár,“ povzdechla si její kamarádka Jekatěrina. „Byli to krásní lidé, plní života. Před nedávnem jsme jeli na její svatbu. Stále nemohu uvěřit, že se jí to mohlo stát. Takových lidí, jako byla ona, je velmi málo,“ svěřila se.

„Plánovala brzy létání opustit a mít dítě. Dokonce to není dlouho, co kvůli tomu byla u lékaře. Svůj odchod z práce ale stále odkládala,“ povzdechla si.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám