Hlavní obsah

Ruská armáda se snaží zablokovat Lysyčansk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské invazní síly se snaží zablokovat Lysyčansk a ovládnout úsek silnice mezi tímto městem a Bachmutem, hlásí ve čtvrtek ráno ukrajinský generální štáb. Podle britské zpravodajské služby ruské síly od 25. června postoupily o další dva kilometry blíž k ropné rafinérii, která se nachází jižně od města, píše ukrajinská agentura Unian.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Ilustrační foto

Článek

„Nepřítel s podporou dělostřelectva se snaží zablokovat město Lysyčansk a převzít kontrolu nad částí dálnice Lysyčansk-Bachmut. Ostřelovaná je civilní infrastruktura v oblastech osad Verkhnokamenka a Seversk,“ píše se ve zprávě generálního štábu. Snahu obklíčit Lysyčansk potvrdil i šéf Luhanské regionální vojenské správy Serhij Hajdaj.

„Ukrajinští vojáci zastavili ofenzivu a způsobili okupantům významné ztráty v oblastech u Klynove a Novoluhanske, a kromě toho odrazili útok ve směru na Vuhlehirskou elektrárnu. V obou případech se nepřítel stáhl,“ tvrdí generální štáb.

V oblasti Slavjansku se podle ukrajinského generálního štábu ruské síly přeskupují a brání ho.

Reklama

Výběr článků

Načítám