Hlavní obsah

Rodiče uprostřed noci zapomněli dvouleté dítě v kočárku u kostela v Sankt Pöltenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sankt Pölten

Zvláštní případ řešila o víkendu policie v rakouském Sankt Pöltenu, píše server deníku Heute. V noci na neděli si všiml jeden z obyvatel města opuštěného kočárku na náměstí u katedrály. „Na náměstí před katedrálou je opuštěný kočárek. Podívejte se na to,“ zavolal ve čtvrt na čtyři ráno na místní policejní stanici.

Foto: Profimedia.cz

Sankt Pölten. Ilustrační foto

Článek

Na místě policisté zjistili, že v kočárku spí dítě. „Byl to asi dvouletý chlapec,“ uvedl jeden z policistů. Jak dlouho tam kočárek stál, nikdo nevěděl. Dítě okamžitě převezli do univerzitní nemocnice, která vzápětí informovala sociální úřad a ten si vzal dítě do své péče.

Policie začala horečnatě hledat rodiče, ale po nich jako by se slehla země. Rozuzlení případu nastalo v neděli ráno. Na policejní stanici u nádraží dorazil šestatřicetiletý muž s o rok mladší ženou, kteří uvedli, že se jim ztratilo dítě. Z popisu vyplynulo, že je to nalezený chlapec v kočárku.

Pár žije v Mostviertelu, oblasti na jihozápadě Dolních Rakous kolem města Amstetten. Server deníku Heute naznačuje, že si rodiče udělali výlet po místních restauračních zařízeních, zřejmě ztratili pojem o čase i orientaci a na dítě pozapomněli. Kauzu ovšem začal řešit úřad péče o dítě, který by měl rozhodnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám