Hlavní obsah

Řidič způsobil smrt čtyř lidí, petici za omilostnění podepsalo už 3,4 milionu Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Už víc než 3,4 milionu lidí podepsalo petici požadující zrušení nebo zmírnění trestu pro řidiče tahače, který v roce 2019 způsobil hromadnou dopravní nehodu v Coloradu. 26letý Rogel Aguilera-Mederos se svým vozem havaroval na dálnici v Denveru poté, co mu selhaly brzdy. Zavinil smrt čtyř lidí. Šest dalších utrpělo zranění.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Následky tragické dopravní nehody v Denveru

Článek

Rogel Aguilera-Mederos, jehož nehoda vedla ke srážce 28 aut a následnému požáru, byl tento týden shledán vinným v 27 bodech obžaloby včetně zabití automobilem.

Soud konstatoval, že bere v potaz, že řidič nejednal úmyslně, selhaly mu brzdy a tragédie lituje, avšak vzhledem k tomu, že se dopustil několika nedbalostních chyb včetně minutí únikového brzdného pruhu pro kamiony, nezbylo mu než rozhodnout o souhrnném trestu.

Foto: ČTK/AP

Rogel Aguilera-Mederos

Raději bych zemřel místo nich

Řidič, který nebyl pod vlivem alkoholu ani drog, se omluvil a projevil lítost. „Nežiju šťastný život. Je to velmi smutný život, protože zemřeli čtyři lidé. Raději bych zemřel místo nich,“ prohlásil podle CBS řidič.

Právo v Coloradu ale soudci neumožnilo nic jiného než uložit souhrnný 110letý trest vězení. „Beru na vědomí a respektuji, co vypověděl obžalovaný, udělal ale sérii strašlivých, bezohledných rozhodnutí,“ cituje stanice CBS z rozsudku.

Autorka zmíněné petice Heather Gilbeeová se proto obrátila na guvernéra státu Colorado Jareda Polise s žádostí o milost nebo zmírnění trestu. Podepsalo ji víc než 3,4 milionu lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám