Hlavní obsah

Řidič pancéřového vozu bezpečnostní služby ujel s miliardou forintů

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budapešť

Maďarský soud vydal mezinárodní zatykač na řidiče pancéřového vozu bezpečnostní služby, který ukradl 1,2 miliardy forintů (asi 100 miliónů Kč). Jedná se o 37letého Róberta Lőrincze, který rekordní loupež uskutečnil 30. listopadu v Budapešti. V pondělí o tom informoval server privatkopo.hu.

Foto: Profimedia.cz

Celostátní pátrání bylo rozšířeno o mezinárodní zatykač.

Článek

Podle odborníků měli automobil převážející tak vysokou částku doprovázet minimálně tři členové bezpečnostní služby. V tomto případě jeli ve voze pouze dva. Řidič po naložení peněz poslal svého společníka pro něco do kanceláře a s pancéřovým vozem ujel.

Policisté našli automobil v okrajové čtvrti hlavního města. Peníze zmizely. Po řidiči bylo vyhlášeno celostátní pátrání, které bylo rozšířeno o mezinárodní zatykač.

Maďarská média uvedla, že se v historii země jedná o nejvyšší částku, jakou kdy z pancéřového vozu bezpečnostní služby ukradli.

Policie dopadla v polovině listopadu dva ozbrojené lupiče, kteří od července 2010 do března 2011 vyloupili šest vozidel převážejících finanční hotovost. Muži ukradli celkem 100 miliónů forintů (asi 8,3 miliónu Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám