Hlavní obsah

Řezníky chráněných zvířat v Thajsku zatkli, právě bourali tygra

– Bangkok

Ilegální jatka, na nichž řezníci zabíjeli a porcovali exotická a chráněná zvířata, objevila policie v obyčejném domě na předměstí thajského Bangkoku. Zasahující policisté přistihli řezníky přímo při činu, porcovali na kusy tygra, napsala agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V mrazáku v domě našli policisté i maso slona, zebry, pakoně a lva. Podle ní bylo určeno ke spotřebě.

Na existenci nelegálních jatek policii přivedl muž, kterého zahlédla hlídka na ulici s rukama zbrocenýma krví. Když ho sledovala do domu na okraji Bangkoku, objevila čtyři další muže, jak porcují 400 kilogramů vážícího tygřího samce. Zadrženým hrozí až čtyři roky vězení za nelegální nakládání s volně žijícími a chráněnými zvířaty.

"Předpokládáme, že nalezené maso je z tygra, protože jsme našli tygří kůže a hlavy. Z toho, co jsem viděl, šlo o dva tygry," řekl AFP velitel policejní jednotky pro ochranu přírody Norasak Hemnisi.

Policie zatkla sedm mužů a stíhá dalšího, který je majitelem "exotické zvířecí" restaurace v Bangkoku. Tu v hlavním městě provozoval zhruba deset let.

"Předpokládáme, že tihle řezníci dodávali maso především pro jeho restauraci, ale ti, které jsme zadrželi, vypověděli, že občas posílali zásilky masa a také vycpaná zvířata do Číny," dodal Hemnisi.

Thajsko, které je jedním ze středisek mezinárodního pašování chráněných druhů, je jednou ze 13 zemí, kde žije neustále se tenčící populace tygrů. Těchto impozantních šelem ještě před stoletím žilo odhadem 100 000, ale nyní jejich počet poklesl na pouhých 3200 volně žijících kusů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám