Hlavní obsah

Řecký parlament adoptuje nenarozené dítě pilota, který zemřel při hašení požáru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atény

Řecký parlament adoptuje nenarozené dítě Christose Moulase, jednoho ze dvou pilotů hasicího letadla, kteří zemřeli v úterý při pádu letadla nedaleko Karystosu. Uvedl to předseda parlament Kostas Tasoulas. Vdova po Moulasovi je podle řeckých médií ve třetím měsíci těhotenství.

Foto: Profimedia.cz

Trosky hasicího letadla nedaleko Karystosu

Článek

S informací přišla řecká mutace zpravodajské stanice CNN. „Parlament adoptuje nenarozené dítě a bude ho finančně podporovat do jeho 25. roku,“ řekl předseda řeckého parlamentu Tasoulas. Přesnou výši příspěvku neupřesnil.

V Řecku se však nejedná o neobvyklou situaci. Parlament finančně podporuje děti s podobným osudem od roku 1998. Každoročně alokuje 630 tisíc eur (15,1 milionu korun) na podporu celkem 72 dětí z 43 rodin, jejichž rodič zemřel při výkonu služby.

Řečtí piloti Christos Moulas (vlevo) a Perikles Stefanidis (vpravo).

Hasicí letadlo s Moulasem a jeho kolegou Periklem Stefanidisem se zřítilo v úterý poblíž města Karystos na řeckém ostrově Euboia, kde zasahovalo proti lesním požárům. Oba piloti na místě zemřeli.

Na řeckém ostrově Euboia se zřítilo hasicí letadlo, dva piloti jsou mrtví

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám