Hlavní obsah

Rakušan zplodil s dcerami dvě děti, jde na 15 let za mříže

Feldkirch

Rakušana, který několik let sexuálně zneužíval své dvě dcery a s jednou z nich zplodil dvě děti, poslal ve čtvrtek zemský soud ve vorarlberském Feldkirchu na 15 let do vězení. Jedno dítě zemřelo a druhé trpí těžkým postižením. Rozsudek je zatím nepravomocný, uvedla agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Soud rovněž nařídil otci, aby obě dcery odškodnil. Jedné musí jako bolestné vyplatit 99 000 eur (přes 2,4 miliónu korun) a druhé 19 000 eur (464 000 korun).

Znásilnění se odehrávala v okrese Gregenz ve Vorarlbersku na západě Rakouska. Jméno 64letého násilníka nebylo zveřejněno.

Na konci letošního března poslal německý soud na 14,5 roku do vězení jistého Detlefa S., který mnoho let zneužíval dceru a dvě nevlastní děti. S dnes 27letou nevlastní dcerou má sedm dětí, osmé, jehož byl podle doznání rovněž otcem, zemřelo krátce po porodu.

Oba procesy připomínají případ Rakušana Josefa Fritzla, jenž ve sklepě svého domu skoro 24 let věznil dceru, znásilňoval ji a měl s ní sedm dětí. Soud ho za to předloni poslal na doživotí do vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám