Hlavní obsah

Rakouští záchranáři zuří kvůli surfařům na rozvodněné řece

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Amstetten

Má smysl riskovat svůj život a ohrožovat životy záchranářů, ptají se hasiči z dolnorakouského města Amstetten u videa, na němž je zachycen surfař na rozvodněné řece Ybbs. Rakousko o víkendu zasáhly bouřky a intenzivní deště, které rozvodnily mnohé toky.

Foto: Bezirksfeuerwehrkommando Amstetten

Záplavy v Amstettenu po vydatných lijácích, které oblast zasáhly o víkendu.

Článek

„Mnoho záchranářů se ptá, zda je nutné během povodní riskovat vlastní život a ohrožovat záchranný systém,“ komentují hasiči video v délce 1,5 minuty, na němž je zachycen surfař uprostřed rozvodněné řeky Ybbs. Muže ohrožují stromy, které dravá voda vyrvala z břehů. Na konci záznamu ztrácí surfař rovnováhu a padá do bouřlivých vod Ybbsu. Záchranáři uvedli, že se mladý muž dostal na břeh sám.

Mladý muž neriskoval sám. Mluvčí hasičského sboru Franz Resperger potvrdil, že do nebezpečného kousku se zapojili další dva surfaři, kteří jsou na videozáznamu v pozadí.

Vodák, který se topil ve Veličce, v nemocnici zemřel. Po smrti je i další muž z kanoe na Bečvě

Krimi

Ačkoliv risk mladíkům vyšel a nikomu se nic nestalo, podobně nezodpovědné akce končívají tragicky. Záchranáři například upozorňují na problémy s „povodňovými turisty“ ve Wachau.

Víkendové lijáky způsobily v Rakousku záplavy v několika regionech a u elektrárny Wallsee v okrese Amstetten utonul muž.

Utonulá osmiletá dívka měla vestu i helmu

Krimi

Oběti si velká voda vyžádala i v Česku, dva vodáci v pondělí nepřežili sjíždění Bečvy na kanoi na Vsetínsku, osmiletá dívka utonula v neděli, když vypadla z raftu u soutoku Morávky a Ostravice na Frýdecko-Místecku.

Reklama

Výběr článků

Načítám