Hlavní obsah

Rakouský urolog dostal 13 let za zneužití stovky pacientů, někteří byli ještě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wels

Rakouský soud ve Welsu poslal do vězení na 13 let urologa obžalovaného za sexuální zneužití 109 pacientů, napsala agentura DPA. Šestapadesátiletý lékař chlapce a mladé muže údajně zneužíval nejen ve své ordinaci, ale také na jiných místech. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Urolog byl uznán vinným ze závažného sexuálního zneužívání nezletilých, zneužití své profese, nedovoleného užívání omamných prostředků a držení dětské pornografie.

Třem desítkám obětí nebylo v době činu ještě 14 let. Třem dětem zůstaly zdravotní problémy v podobě narušení psychiky. Lékař podle DPA „do značné míry“ přiznal svou vinu.

Německo odhalilo rozsáhlou síť pedofilů, 11 zadržených

Evropa

Obětmi jsou pacienti lékaře. Z obžaloby vyplývá, že lékař dětem tvrdil, že sexuální jednání je součástí léčby. Matka patnáctiletého chlapce pojala podezření, že lékař jejího syna zneužívá a podala trestní oznámení. Vzápětí byl lékař vyškrtnut z lékařské komory a skončil ve vazbě.

Během prošetřování se začal případ rozšiřovat. Detektivové se probírali především obdobím let 2000 až 2019, kdy se měla většina činů stát. Odborníci u lékaře diagnostikovali pedofilii, která „dosáhla vážné duševní poruchy“.

Reklama

Výběr článků

Načítám