Hlavní obsah

Rakouská policie obvinila Češku, které zahynulo dítě při horské túře

Aktualizováno

Češka, které v sobotu zahynul její šestiletý syn během sestupu z rakouské hory Drachenwand u jezera Mondsee, byla v pondělí obviněna z usmrcení z nedbalosti, napsal server deníku Kurrier s odvoláním na státní zastupitelství. Chlapec za tmy uklouzl a zřítil se z více než 60metrové výšky.

Foto: Profimedia.cz

Drachenwand. (Ilustrační foto)

Článek

Skupina čtyř lidí, v níž kromě ženy a jejího šestiletého dítěte byl také její 41letý partner a jejich 37letý známý, se vydala ferratou (zajištěnou cestou v horském terénu) na vrchol hory Drachenwand. Výstup jim ale trval sedm hodin, jak poznamenávají odborníci, příliš dlouho. Na vrchol dorazili kolem 17. hodiny.

„Na tuto roční dobu je to příliš pozdě, začíná se stmívat. A když zahájíte sestup, náhle je tma,“ uvedl Heinz Hemetsberger z horské záchranné služby Mondeseeland. Ačkoliv účastníci výpravy nebyli na hoře Drachenwand poprvé a znali cestu, nepočítali s tím, že když s nimi jde dítě, které v tomto terénu nikdy nebylo a cesta je pro něj náročnější, potrvá cesta delší dobu, poznamenal záchranář.

Šestiletý český chlapec zemřel po pádu v rakouských Alpách

Evropa

Poblíž rokle Saugraben šestiletý chlapec buď uklouzl, nebo zakopl a spadl z příkrého skalnatého srázu do hloubky asi 60 až 70 metrů.

Tělo dítěte policie poslala na pitvu. Obvinění z usmrcení z nedbalosti zatím sdělila pouze jeho matce. Pokud se ukáže, že na tragické události nesou spoluvinu i její partner a jejich známý, obviní policisté i je. Zatím oba muže považuje za svědky, informoval list Kurier.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám