Hlavní obsah

Putin zavolal Eltonu Johnovi. Tentokrát doopravdy

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin zatelefonoval britskému zpěvákovi Eltonu Johnovi a navrhl mu setkání, pokud se tedy podaří sladit jejich osobní programy. Ve čtvrtek to uvedl Putinův mluvčí Dmitrij Peskov. Zpěvák, který chce s ruským prezidentem mluvit o právech homosexuálů, přitom telefonát ohlásil už minulý týden. Nakonec se ale ukázalo, že se stal obětí vtipálků.

Foto: Profimedia.cz

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Elton John začátkem září během návštěvy na Ukrajině uvedl, že by se rád setkal s ruským prezidentem Putinem a promluvil si s ním o jeho "směšných" názorech na práva homosexuálů.

Minulý týden dokonce oznámil, že s prezidentem mluvil. Nakonec se ovšem ukázalo, že se stal obětí dvou ruských komiků, kteří se vydávali za Putina a jeho mluvčího Peskova. Nahraný rozhovor poté odvysílali v televizi. [celá zpráva]

Tentokrát mluvčí Peskov potvrdil, že se telefonát mezi Putinem a Eltonem Johnem doopravdy uskutečnil, a že během něj Putin zpěváka požádal, aby se necítil předchozím žertem uražen.

Foto: Petr Horník, Právo

Britský zpěvák Elton John.

„Jeho postoj je předpojatý a směšný”

Rusko v červnu 2013 schválilo kontroverzní zákon o zákazu propagace homosexuality mezi mládeží. Elton John během návštěvy na Ukrajině tento krok podrobil kritice a Putinův postoj ke gayům označil za předpojatý a směšný.

"Rád bych se s Putinem setkal," řekl zpěvák. "Nejspíš je to bláhové. Možná se mi pak vysměje za zády a označí mě za úplného idiota," dodal.

Elton John koncem loňského roku uzavřel sňatek se svým partnerem Davidem Furnishem. Před devíti lety vstoupili do registrovaného partnerství.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám