Hlavní obsah

Putin půjde do voleb jako nezávislý kandidát. Spřízněné partaje ho podpoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin bude v příštích prezidentských volbách kandidovat jako nezávislý, takže musí získat pro svou nominaci hlasy příznivců, uvedla agentura RIA Novosti s odvoláním na šéfa strany Spravedlivé Rusko Sergeje Mironova. Se sběrem podpisů mu „pomohou“ spřízněné strany.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

„Dnes na schůzi organizačního výboru bude oznámeno, že nebude kandidovat za žádnou stranu, ani za Jednotné Rusko, ani za naši stranu. Bude sbírat podpisy,“ uvedl Mironov pro agenturu RIA Novosti.

Mironov dodal, že se do sbírání podpisů zapojí jak strana Spravedlivé Rusko, tak Lidová fronta.

Volební štáb Putina se ustaví až poté, co se ukončí všechny procedury nutné pro jeho nominaci, řekl agentuře TASS tajemník generální rady Jednotného Ruska Andrej Turčak.

I on uvedl, že Jednotné Rusko poskytne Putinovi při kampani veškerou podporu. „Zítra bude sjezd Jednotného Ruska a my jednomyslně podpoříme našeho společného kandidáta,“ uvedl Turčak.

V sobotu se také schází v Moskvě iniciativní skupina voličů na podporu Putinovy kandidatury, bez níž nejde kandidaturu podat. Ta musí mít nejméně pět set členů.

Putin už v roce 2017 kandidoval jako nezávislý s podporu občanů i stran.

Putin bude příští rok kandidovat na ruského prezidenta

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám