Hlavní obsah

Putin: Není nutné jednat s Bidenem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ruský prezident Vladimir Putin nepovažuje za nutné, aby jednal se svým americkým protějškem Joem Bidenem. Putin to podle agentury TASS řekl novinářům v Astaně, kde se během dvou dnů zúčastnil několika summitů. Putin v pátek také prohlásil, že se v Rusku v dohledné době neplánuje další vlna mobilizace a další masivní údery na „ukrajinské objekty“ nejsou nutné.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Článek

Možné setkání s Bidenem, například v listopadu na summitu zemí G20 v Indonésii, podle Putina nemá smysl. „Nepovažuji to za nutné, upřímně řečeno. Zatím pro taková jednání ani není platforma,“ sdělil ruský prezident.

Biden tvrdě odsoudil pondělní ruské raketové útoky na Ukrajinu nebo nedávný pokus Moskvy anektovat část ukrajinského území a ostře také kritizuje, že Putin mluví o možnosti použití jaderných zbraní.

Na mobilizační zátahy si stěžují už i ruští papaláši. Dokonce i Putinův poradce

Evropa

Putin v pátek také uvedl, že částečná mobilizace, kterou koncem září vyhlásil, skončí zhruba za dva týdny. „V dohledné době není potřeba částečnou mobilizaci rozšiřovat,“ okomentoval vyhlídky, že by se Rusko mohlo pokusit povolat do zbraně víc než původně deklarovaných 300 000 záložníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám