Hlavní obsah

Provoz londýnského letiště omezuje koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýnský Gatwick, druhé nejrušnější letiště britské metropole, tento týden omezuje provoz. Podle agentury AP je to kvůli výjimečnému nedostatku dispečerů v řízení letového provozu, kde řádí koronavirus.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Letiště Gatwick u Londýna

Článek

Londýnské letiště Gatwick uvedlo, že za posledních 48 hodin bylo nuceno zrušit více než 160 letů kvůli výjimečnému nedostatku pracovníků v řízení letového provozu, informovala agentura AP. Podle listu Le Monde jich zhruba třetina chybí z nejrůznějších zdravotních důvodů, především kvůli covidu-19.

Ředitel letiště Stewart Wingate oznámil, že odlety a přílety na Gatwick jsou do 1. října po dohodě s britskou službou řízení letového provozu omezeny na 800 denně.

„Bylo to těžké rozhodnutí, ale přijaté opatření znamená, že cestující nebudou čelit rušení letů na poslední chvíli,“ řekl Wingate s tím, že zatím nejhorší omezení připadají na pátek 29. září, kdy bylo zrušeno 33 odletů.

Do sídla ruské vlády se už zase smí jen s rouškou

Evropa

Světová zdravotnická organizace (WHO) varovala, že minulý měsíc se ve srovnání s červencem zvýšil počet nákaz covidem-19 o 38 procent. Od 31. července do 27. srpna bylo nahlášeno více než 1,4 milionu nových případů a přes 1800 úmrtí. Reálně ale bude podle WHO případů mnohem více, protože kvůli poklesu testování nahlášené případy neodpovídají reálnému počtu případů.

Od začátku pandemie covidu, která oficiálně skončila před několika měsíci, bylo na celém světě ohlášeno více než 770 milionů případů covidu-19 a bezmála sedm milionů úmrtí souvisejících s koronavirem.

V amerických školách opět nařídili respirátory. Na děti nám nesahejte, zlobí se republikáni

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám