Hlavní obsah

Protiteroristická jednotka v Rakousku zneškodnila krávu na louce

– Vídeň

Údiv v Rakousku vyvolal zásah protiteroristické policejní jednotky, která tento týden zneškodnila splašenou krávu. Ochránci zvířat mluví o praktikách jako na Divokém západě.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Kráva ve vsi Matrei am Brenner zdivočela při nakládání na auto, které ji mělo odvézt na porážku. Porazila a zranila přitom jistého muže a pak prchla na blízké železniční koleje. Majitel se snažil agresivní zvíře odchytit a když se to nepovedlo, zavolali lidé policii. Na místo dorazili členové protiteroristické jednotky Cobra, kteří byli zrovna nedaleko se svým vrtulníkem, a když kráva přešla z kolejí na louku, větším počtem výstřelů ji usmrtili.

"Od kdy musíme v Rakousku používat metody jako na Divokém západě?", kritizovala podle internetového portálu deníku Der Standard akci protiteroristů Martina Pludová z organizace na ochranu zvířat Vier Pfoten (Čtyři tlapky). Je podle ní smutné, když si policie nedokáže se zvířetem, které zachvátila panika, poradit jinak, než že ho tímto způsobem "popraví". Na místo měl být přivolán veterinář nebo myslivci, uvedla.

Zástupci Cobry ale zásah obhajují. Připomínají, že incidentu přihlížel dav lidí. "Jejich ochrana a zajištění dopravy jak na železnici, tak na silnici, má nejvyšší prioritu," vysvětlil Harald Gonner, regionální velitel jednotky Cobra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám