Hlavní obsah

Obrovská demonstrace v Berlíně. Lidé protestují proti pravicovému extremismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Přes 150 000 lidí se v sobotu v Berlíně sešlo na demonstraci proti pravicovému extremismu. Uvedla to berlínská policie. Pořadatelé tvrdí, že se akce účastní 300 000 lidí. V plánu mají vytvořit obrovský lidský řetěz. Lidé se shromažďují před budovou Říšského sněmu.

Demonstrace v BerlíněVideo: Reuters

 
Článek

Podle zpráv ze sociálních sítí lidé na demonstraci v Berlíně mimo jiné křičí: „Zastavte AfD.“

Protesty proti stoupencům krajní pravice a protiimigrační straně Alternativa pro Německo (AfD) se v konají v Německu už tři týdny.

Chodí na ně desítky tisíc lidí, které pobouřily informace investigativní společnosti Correctiv. Podle ní se loni v listopadu v Postupimi sešli zástupci krajní pravice a jednali tam o tom, že Německo by měly opustit velké počty lidí s přistěhovaleckými kořeny.

Mezi účastníky schůzky byli politici AfD nebo několik představitelů opoziční Křesťanskodemokratické unie (CDU).

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Lidé se shromažďují před budovou Říšského sněmu.

AfD v týdnu v parlamentu ostře kritizoval kancléř Olaf Scholz, mimo jiné ocenil nynější vlnu demonstrací proti krajní pravici.

Prezident Frank-Walter Steinmeier tento týden na adresu krajní pravice řekl, že německá společnost nenechá tyto krysaře zničit zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám