Hlavní obsah

Protest proti běžencům farář rušil zvoněním, demonstranti si stěžují na problémy se sluchem

Vídeň

Farář v rakouském Fehringu rušil protiimigrantskou demonstraci vyzváněním kostelního zvonu. Za to zpočátku sklidil slova uznání, ale později ho zaplavily stovky odmítavých e-mailů, informoval rakouský deník Kurier.

Foto: Profimedia.cz

Někteří z demonstrantů si po farářově zvonění stěžují na problémy se sluchem.

Článek

"V posledních dnech jsem dostal zhruba 500 e-mailů a telefonátů," řekl farář Christoph Wiesler listu.

"Najednou jsem se stal terčem nadávek, urážek a výhrůžek," řekl kněz. Zpočátku přitom prý byly reakce na jeho počínání pozitivní.

Wiesler minulý víkend ve štýrském Fehringu rušil shromáždění pravicových populistů, sdružených pod hlavičkou takzvaného Hnutí identity, několikaminutovým vyzváněním.

V obci se zhruba 7000 obyvateli má vzniknout ubytovna pro uprchlíky s kapacitou až 150 lidí. Duchovní nechtěl přenechat jeviště demonstrantům a jejich údajně urážlivým sloganům.

Někteří účastníci demonstrace nyní hrozí hromadnou žalobou, protože jim údajně bití zvonů způsobilo sluchové problémy. Několik obyvatel obce kromě toho oznámilo, že kvůli akci kněze vystupují z církve.

"Zvonová akce" vyvolala v alpské republice rozruch. Rakousko se potýká s velkým přílivem uprchlíků a má problémy s jejich ubytováním.

Reklama

Výběr článků

Načítám