Hlavní obsah

Pro žluto-modré sabotéry obnovíme trest smrti, hrozí Medvěděv

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medvěděv pohrozil, že by mohl být kvůli sabotérům v Rusku obnoven trest smrti. Politik, který býval ruským prezidentem i premiérem, to napsal na sociální síti Telegram. Dodal, že důvodem jsou množící se útoky na území Ruska.

Foto: Sputnik, Reuters

Ruský exprezident Dmitrij Medvěděv

Článek

„V moderním Rusku platí moratorium na trest smrti. Ačkoli i v rámci současné ústavy lze moratorium na trest smrti obejít. V případě potřeby je to možné změnou právních stanovisek Ústavního soudu Ruska. Jde o volbu prostředků k ochraně zájmů našeho lidu, státu a společnosti,“ napsal Medvěděv ve středečním příspěvku na Telegramu.

V Rusku podle Medvěděva začali působit žluto-modří sabotéři, včetně mladých zahraničních studentů, kteří zneškodnili několik železničních zařízení v Ufě.

Medveděv: Není cesty zpět. Nenechme se strašit vysloužilými idioty s generálskými frčkami

Zahraniční

„To znamená, že jsme vzali tyto šílence k sobě a dali jim příležitost získat vzdělání. V reakci na teroristické útoky a sabotáže (na Ukrajině pozn. red.). A co ‚naši‘ takříkajíc občané dělají? Zapalují vojenské i odvodové úřady a ničí další státní objekty. To nemluvím o zabíjení našich občanů ukrajinskými teroristy na našem území,“ napsal dále Medvěděv.

Poprava bez soudu, sní Medvěděv o válečné praxi

Současné sabotéry přirovnal ke zrádcům z druhé světové války. „Rozsudek pro takové šmejdy byl jeden – poprava bez soudu nebo vyšetřování. Přímo na místě činu,“ dodal.

Rusko trest smrti oficiálně nikdy nezrušilo. V roce 1996 na něj ale tehdejší ruský prezident Boris Jelcin uvalil moratorium, které v roce 1999 potvrdil ústavní soud. Zrušením trestu smrti Rada Evropy podmínila vstup do organizace, v případě Ruska souhlasila alespoň s moratoriem (pozastavením).

Medvěděv se posmíval Trussové. Musk ho setřel

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám