Hlavní obsah

Pro Slovenku, která pomočila korán, si přišlo komando. Vyhrožovala Čaputové

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenská Národní kriminální agentura (NAKA) ve čtvrtek zadržela Sheilu S., která vstoupila do povědomí veřejnosti tím, že pomočila a zapálila korán a záznam činu umístila na internet. Tentokrát se provinila tím, že vyhrožovala prezidentce Zuzaně Čaputové, čímž si vysloužila zadržení elitním protimafiánským útvarem slovenské policie.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová

Článek

Policie bez dalšího upřesnění konstatovala, že sedmadvacetiletá Sheila S. byla obviněna z několika trestných činů. Slovenská média informovala, že žena se vlastně jmenuje Adriána M., ale v policejní zprávě je uvedená jako Sheila S., jak si sama říká.

Mladá žena vyhrožovala ve videu hlavě státu fyzickým násilím. „Chci, abys věděla, Čaputka, že přišel čas, který se blíží. Zapamatuj si můj ksicht, protože ho určitě potkáš, a až ho potkáš, tak to bude taková sekundovka, že beton ti dá druhou. Já se tvé ochranky nebojím. Jsem připravena na tebe zaútočit,“ uvedla Sheila S. na videu.

Později své video stáhla, ale je stále dostupné na internetu.

V roce 2017 zveřejnila stejná žena video, na němž roztrhala, pomočila a zapálila Korán. Za tento čin byla trestně stíhaná a nějaký čas strávila ve vazbě. Mladá žena se měla v minulosti zúčastnit také výroby videa podněcujícího k nenávisti a násilí proti skupině obyvatel pro jejich náboženské vyznání.

Reklama

Výběr článků

Načítám