Hlavní obsah

Krále Karla i princeznu Kate pustili z nemocnice domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Britský král Karel III. v pondělí opustil nemocnici v Londýně, kde v pátek absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě. Po téměř dvou týdnech ve stejné nemocnici pustili zdravotníci také princeznu Kate. Byla tam na předem plánované operaci břicha.

Foto: Alberto Pezzali, ČTK/AP

Král Karel III. v doprovodu královny Camilly opouští nemocnici.

Článek

Podle Buckinghamského paláce bude králova rekonvalescence pokračovat v soukromí. Televizní kamery 75letého Karla III. zachytily, jak vychází z kliniky a mává přítomným. Monarcha v doprovodu své ženy Camilly se ukázal jen na chvíli, přičemž s médii nemluvil.

V nemocnici London Clinic byl od pátku, kdy podstoupil zákrok kvůli zbytnění prostaty. Karlovi, který nastoupil na trůn před 16 měsíci, lékaři nezhoubné onemocnění diagnostikovali 17. ledna poté, co se u něj objevily blíže nespecifikované příznaky. Král se rozhodl oznámit zákrok s předstihem ve snaze povzbudit ostatní muže, aby si nechali vyšetřit prostatu v souladu s doporučeními zdravotníků.

Foto: Pool, Reuters

Princezna Kate (květen 2023)

Princezna Kate byla v nemocnici od 16. ledna. V oficiálním vyjádření Kensingtonského paláce stojí, že se vrátila do Windsoru a její stav se zlepšuje. Podrobnosti o operaci královská rodina nezveřejnila, po prvotní zprávě se však objevily neoficiální informace, že důvodem hospitalizace nebyla rakovina.

V soukromé londýnské klinice po operaci břicha strávila v nemocnici 13 nocí a očekává se, že se ke svým povinnostem nevrátí dříve než po Velikonocích. Dvaačtyřicetiletá Kate je manželkou o rok mladšího prince Williama, dědice britského trůnu, s nímž má tři děti.

Princezna Kate je po operaci, do nemocnice půjde i král

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám