Hlavní obsah

Princ William prodělal v tichosti covid. Měl potíže s dechem, ale nechtěl strašit národ

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Test prokázal v dubnu u britského prince Williama nákazu koronavirem SARS-CoV-2. Nakažený byl krátce poté, co měl nemoc covid-19 i jeho otec princ Charles. William o nákaze neinformoval, aby nevystrašil národ. O dubnové nákaze prince Williama informovaly v neděli bulvární deník Sun a stanice BBC s odvoláním na zdroj ode dvora. Podle zdroje Sunu měl princ vážné potíže s dechem.

Foto: Reuters

Princ William na snímku z října 2020

Článek

„V jednu chvíli měl potíže s dechem a zřejmě každý v jeho blízkosti propadl panice,“ řekl zdroj Sunu.

Virus prý prince tvrdě zasáhl. Podle Sunu byl William v izolaci na rodinném panství Anmer Hall v Norfolku a starali se o něj palácoví lékaři.

O pozitivním testu neinformoval veřejnost a dál pracoval, protože „bylo důležité, aby vše běželo dál” a nechtěl prý nikoho znepokojovat. Spojené království v té době čelilo jarnímu vrcholu pandemie a nakažený byl i premiér Boris Johnson. Během dubna měl princ 14 pracovních hovorů - telefonických či videohovorů.

Princ Charles se nakazil koronavirem

Koronavirus

Kensingtonský palác se k informacím nevyjádřil, nepotvrdil je, ale ani je nepopřel.

Williamův otec princ Charles se se nakazil v březnu a měl mírný průběh nemoci. Strávil v karanténě 14 dní. Jeho žena Camilla se od něj nenakazila, v době nemoci se s ním nestýkala.

Reklama

Výběr článků

Načítám