Hlavní obsah

Princ Harry stáhl žalobu na vydavatele novin, prodraží se mu to

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský princ Harry stáhl svou žalobu na vydavatele bulvárních novin Mail on Sunday pro urážku na cti. Vydavatele žaloval kvůli článku z roku 2022, který tvrdil, že nabídl zaplacení policejní ochrany své rodiny až po zahájení samostatného soudního sporu s britskou vládou, napsala v pátek agentura Reuters. Harry, mladší syn krále Karla III., podle deníku Daily Mail žalobu stáhl jen několik hodin před vypršením termínu pro podání důkazů. Spor se mu tím prodraží

Foto: TV Nova

Princ Harry, mladší syn britského krále Karla III.

Článek

Daily Mail uvádí, že Harryho právníci měli už jen několik hodin na odevzdání seznamu důkazů, které chtěli v případu předložit.

Během přelíčení by se tyto dokumenty dostaly na veřejnost, a podle Daily Mail by se tak mohlo ukázat, že se vévoda ze Sussexu snažil uvést veřejnost v omyl. Místo odevzdání seznamu dokumentů dnes právníci oznámili, že v případu nebudou dál pokračovat.

Harrymu stažením žaloby vyvstaly poměrně vysoké náklady. Vydavateli novin musí podle Reuters zaplatit 250 tisíc liber (7,2 milionu korun) a na zhruba dvojnásobek ho přijde odměna pro právníky. Celkem tedy soudní spor bude Harryho stát zhruba 750 tisíc liber (21,7 milionu korun).

Princ Harry bude jmenován žijící legendou letectví

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám