Hlavní obsah

Princ Harry bude jmenován žijící legendou letectví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ Harry bude 19. ledna uveden do specifické síně slávy, jež sdružuje žijící lidi, kteří dosáhli značných zásluh na poli letectví a kosmonautiky. Připojí se tak k významným pilotům, astronautům, ale také byznysmenům a hercům.

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry

Článek

Ceremoniál, na němž bude vévoda ze Sussexu uveden mezi významné osobnosti letectví a kosmonautiky, se uskuteční 19. ledna v Beverly Hills.

Pořádající organizace na svých webových stránkách oznámila, že vedle Harryho budou letos do vybrané společnosti uvedeni také pilot amerického námořního letectva Fred George, bývalý držitel rychlostního rekordu Steve Hinton a také Marc Parent, jenž stojí v čele firmy vyvíjející simulace využívané i v letectví.

U Harryho pořadatelé uvádějí, že je to filantrop, vojenský veterán, angažuje se na poli duševního zdraví a také ekologie.

Princ Harry byl odposloucháván, dostane odškodnění

Zahraniční

A připomínají rovněž jeho práci pro řadu charitativních organizací a projektů včetně Invictus Games, což je akce pro vojáky, kteří při misích utrpěli vážná a trvalá zranění, již založil právě Harry.

Sám sloužil v armádě deset let, mimo jiné jako pilot vrtulníku Apache. Web The Telegraph připomíná, že za dobu působení v armádě se vévoda zúčastnil mnoha cvičných misí ve Velké Británii, Spojených státech a Austrálii, ale také sloužil dva turnusy v Afghánistánu.

To je vtip?

Oznámení Harryho coby nové žijící letecké legendy vyvolalo mezi veřejností rozdílné reakce. Celá řada jeho fanoušků je z toho nadšená, ale mnozí další nechápou, jaké zásluhy v daném oboru má Harry vlastně na kontě.

„To má být vtip? Co legendárního udělal? A ptám se zcela vážně,“ napsal například jeden z uživatelů sociální sítě X. „Těším se, až na základě svých zásluh dostanou toto ocenění všichni ostatní vojenští piloti,“ poznamenal sarkasticky jiný.

Na druhou stranu však takové argumenty nejsou úplně férové. Tato síň slávy totiž sdružuje lidi, kteří se o rozvoj či popularitu letectví zasloužili jakýmkoliv způsobem.

Jsou zde tedy těžké váhy jako astronaut Buzz Aldrin, ale také letečtí inženýři nebo lidé, kteří do leteckého oboru přispěli prostřednictvím firem. Takovými případy jsou například byznysmeni Elon Musk nebo Jeff Bezos.

Harry potom bude patřit ke skupině členů z řad mediálně známých tváří s pilotními průkazy, jako jsou například herci Tom Cruise, John Travolta, Morgan Freeman nebo Harrison Ford.

Princ William zaskakoval v indické restauraci, přijal rezervaci od zákazníka

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám