Hlavní obsah

Při ztroskotání člunu s migranty zahynula na severu Francie sedmiletá dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmiletá dívka v neděli utonula při ztroskotání člunu s 16 migranty, který se převrhl v kanálu Aa, jenž se na severu Francie vlévá do Severního moře. Informovala o tom agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Člun „nebyl dimenzován na to, aby unesl tolik lidí“, uvedla prefektura Nord. Neštěstí se stalo v místní obci Watten, několik kilometrů od pobřeží, krátce poté, co lidé nastoupili do člunu. Všichni spadli do vody, potvrdila prefektura AFP.

Na upozornění kolemjdoucího na místo okamžitě vyrazili policisté a hasiči. Rodiče utonulé dívky, kteří byli v člunu s dalšími třemi svými dětmi, byli převezeni do nemocnice v Dunkerku.

Španělsko a EU chtějí zastavit příval migrantů na Kanárské ostrovy. V lednu jich tam přibylo 7270

Evropa

Na palubě malého člunu, který byl podle prefektury pravděpodobně kradený, byl také jeden pár, dva muži a šest malých dětí. Jejich život není v ohrožení.

Do nemocnice bylo převezeno dohromady deset osob a dalších pět, dva muži a tři děti, našlo útočiště v hale, kterou jim dala k dispozici radnice ve Wattenu.

Dnešní drama je podle AFP letos třetí tragédií, která si vyžádala oběti na životě mezi lidmi, kteří měli namířeno do Anglie přes Lamanšský průliv.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám